Kracht in de

ontmoeting

Onze

visie

Aan het werk van onderwijsprofessionals en jongerenhulpverleners worden hoge eisen gesteld. Jongeren helpen hun weg te vinden en voor te bereiden op hun toekomst: het is een mooie taak, maar geen eenvoudige. We willen het beste voor onze leerlingen/cliënten, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Wie is dat kind met dat stempeltje nu écht en hoe kan ik als docent hem/haar helpen om het beste uit zichzelf te halen? Hoe kan ik eindelijk voorbij die boosheid of onverschilligheid écht in contact komen met deze jongere?

Onze

revolutionairen

Onze revolutionairen delen hun ervaringen middels lezingen/workshops en trainingen. Ze hebben allemaal een andere achtergrond en expertise, maar 1 ding hebben ze gemeen: de drive om die extra stap te zetten. ‘Contact voor het contract’

Echt contact is in onze visie een voorwaarde om jongeren te laten ontdekken wat introspectie en gedragsverandering hen op kan leveren. Echt contact gaat om gezien worden en voelen dat je ertoe doet, om zelfbewustwording en het kunnen uiten van inzichten en emoties.

Maak kennis met de

revolutionairen

Minchenu Maduro

Pedagoog en spreker weet mensen te inspireren om in beweging te komen, hun grenzen te verleggen en ontwapent waar de hakken in het zand staan.

“Het is een voorrecht om mensen te helpen zodat ze een origineel exemplaar van zichzelf zijn in plaats van de kopie van een ander.”

Andrea Harrell

Onderwijsadviseur en Urbanmanager is een bruggenbouwer om een lerende gemeenschap te ontwikkelen op uw school of binnen uw bedrijf. Zij houdt je een spiegel voor, als leider is het belangrijk dat je leert kijken vanuit de leerling/werknemer.

“Je moet honderd procent voor de leerling/werknemer willen gaan, dit is voelbaar.”

Kevin Scholte

Pedagogisch medewerker Jeugdzorg plus is een woordkunstenaar die met zijn doeltreffende trainingen sterk verschanste structuren weet te doorbreken.

“Ik kan spreken/schrijven in een taal die voor iedereen te begrijpen is, voor jongeren tot ministers. Luchtig maar met een serieuze ondertoon.”

Lesny Heikerk

Ontwikkelingspsycholoog die de taal van de leerlingen spreekt en verstaat. Zij weet met haar workshops en trainingen ‘taboe’ onderwerpen bespreekbaar te maken.

“Iedere jongere heeft zijn eigen kracht en mijn doel is om dit tot uiting te laten komen.”

Wing Yan Man

Als oprichter van haar eigen school streeft ze ernaar om het huidige educatiesysteem te veranderen. Zij creëert interactieve omgevingen waar zowel jong als oud leren over de dingen in het leven.

"Leren moeten we ons hele leven, dus waarom maken we het niet leuk?"

Cézanne Parsan

Oprichter van MBS Unity Foundation is projectleider en bedenker van verschillende projecten voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Ik vind dat een ieder een eerlijke kans verdient. Ik weet zelf uit eigen ervaring dat je soms een duwtje in de rug nodig hebt.”

Daphne Scheerlink

Is een professionele danser en choreograaf, zij brengt de zaal in verroering met haar krachtige choreografieën.

“Ik leer de leerlingen hoe ze met hun lichaam een verhaal vertellen, dit heft blokkades in het lichaam op en hun zelfvertrouwen krijgt een enorme boost.”

Deborah Cameron

Is een performer, inspirator en sociaal cultureel ondernemer en ze maakt het verschil door haar persoonlijk verhaal op het podium te delen.

“Als sociaal cultureel ondernemer lever ik regelmatig een belangrijke bijdrage aan duurzame initiatieven gericht op talentontwikkeling, want ieder mens heeft het recht om zich maximaal te ontwikkelen.”

Morefire brassband

Joël Maduro is de bandleider van Morefire brassband. Voor de meesten jongeren is deze band de plek waar ze leerden dat het leven meer te bieden had dan tegenslag of teleurstelling. En vooral: dat ze zélf iets moois bij te dragen hebben aan het leven. “Ik heb grote veranderingen gezien bij jongens die voorheen op straat hingen. Door samen muziek te maken hebben we een familie gecreëerd waar ze altijd terecht kunnen.”

Giuseppe Kasimbeg

Is een visueel designer die elk idee in beeld om kan zetten. Hij verstaat de taal van de jongeren en denkt mee. Met zijn websites en visuals maakt hij impact op een ongekende manier.

"Ik gebruik mijn creativiteit om te verbinden. Een krachtig beeld zegt meer dan duizend woorden"

Rosa Schoen

Is psycholoog en systeemtherapeut i.o. Zij creëert een emotioneel veilige omgeving waarbij geloof en vertrouwen in de eigen sterke kanten op de voorgrond staan.

"Voor mij is gelijkwaardigheid erg belangrijk. Dit betekent niet dat iedereen aan elkaar gelijk moet zijn, maar juist dat de verschillen er mogen zijn, zonder dat het één beter is dan het ander." 

Kristen Martina

Is criminoloog, workshopleider en lid van een online talkshow voor jongeren. Hiermee hoopt ze bewustwording te creëren rondom verschillende sociaal maatschappelijke onderwerpen, zodat iedere jongere zijn of haar stem, kracht en moed in zichzelf vindt en gebruikt.

“We zijn allemaal geboren om te shinen, hoe we ook zijn, net als kinderen dat doen.”

Isaac Owusu

Isaac Owusu is een cameraman, editor en photographer. Hij bezit de gave om mensen authentiek in beeld te brengen.

"Ieder persoon heeft een unieke persoonlijkheid en ik vind het een voorrecht om dit op beeld te mogen vastleggen."

Larissa Vlieger

Toegepast psycholoog in spé en iemand met een hart voor de medemens. Door middel van trainen en coachen wil zij jongeren helpen om de kracht in zichzelf te vinden. Daarnaast is ze actief bij een stichting om daar activiteiten voor jongeren met verschillende etnische achtergronden te organiseren.

"Samen kunnen we meer bereiken. Ik wil samen met jongeren hun krachten ontdekken en deze versterken."

Miles Tjon

Miles Tjon is een multi-instrumentalist met veel praktijkervaring. Hij speelt bas, toetsen, gitaar, drums en percussie. Hij verbindt door middel van muziek. Dit vergroot het zelfvertrouwen en draagt bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling.

"Muziek is de taal die iedereen verstaat"

Tabulae Rasae

Tabulae Rasae is het muzikale duo, Yoesra Saad en Valery Levant, die een samensmelting leveren tussen zang en poëzie onder begeleiding van gitaar en djembé. Met klank en woord creëren zij een atmosfeer die ontspant, confronteert, swingt en op het puntje van je stoel te vinden is.